Velkommen til Kennel-Fak`s Jaktlabrador.


 Jaktlabrador valpene blir perfekte familie medlemmer.

Valper ventes til høsten  2024. 

 

 

Valper å helse:

Våres hunder er alle fri for HD Ad,øye lyste for arvelige lidelser/sykdommer.

Valpene har også forsikret mot sjulte feil hos Agria, så om valpen skulle utvikle sykdommer så er meningen at de skal dekke dette.
 
I tillegg Optigen tester vi hundene våres for en rekke sykdommer som Pra.Progressive retinal atrofi. cnm(hereditary myopathy),eic(Exercise Induced Collapse), rd(Retinal dysplas),osd(oculo-skjelett dysplasi),sd2 (Skeletal Dysplasia 2) Dette er tester som gjør at vi kan pare sammen friske gener med bærende gener så ikke noen valper blir syke av disse sykdommene.Det er blodprøver som vi sender inn til Optigen eller laboklin som er de eneste i skrivende stund som godkjente av norsk kennelklubb.Vi har gjort dette siden testene begynte å komme for ca 8 år siden,så vi har ikke laget noen syke individer av disse sykdommene mener jeg bestemt.
 
I 2014 syntes jeg vi som oppdrettere har plikt til å ta disse testene,hvorfor nesten ingen gjør det er for meg en gåte.
Jeg personlig kjøper ikke en hund om ikke disse testene foreligger på ett eller begge foreldre dyrene da det er viktig for meg å ha friske dyr til avl.
Er det ene dyret bærer skal det andre dyret være friskt, da blir alle friske eller bare bærere.Bærere blir ikke syke på noen måte.
 
Hunder som er bærere av et gen skal naturlig vis brukes i avl dersom de ikke er berere av fler en det ene.  ,mens affekte/syke dyr skal etter min mening ikke brukes i avl om det ikke er helt spesielle grunner til det. 
Valper kan utvikle sykdommer akkurat som oss mennesker det kan vi ikke vite noe om på forhånd, så det skjer.
Men jeg mener at vi kan gjøre mest mulig for at risikoen blir så liten som mulig.
For de som vil vite mer om disse sykdommene kan en Google forkortelsene slik: Pra hund. osv.
 
Her hos oss ønsker vi alle valpeforespørsler på mail ( kennelfaks@gmail.com) slik er det enklere for oss og holde orden. Vi ønsker så mye informasjon om dere som er mulig( Kjønn på valpen,bruk, tidligere erfaring, bosituasjon osv) dette er for at det da er lettere for oss og velge ut riktig valp til rett valpekjøper. Her hos oss er det vi som velger ut valpene da det er vi som kjenner valpene best. Valpene blir ikke tildelt familien sin før rett før de reiser da vi ønsker så mye tid som mulig til og se og lære de og kjenne.
 
Vi har en valpeliste her hos oss som vi følger når vi velger ut valper,den koster det 2000.-  å stå på dette for at vi vil luke ut de useriøse allerede nå så de ikke står der å opptar plassen for dem som er seriøse, dette har hvert et stort problem i det siste.Disse pengene trekkes av valpe prisen når du betaler valpen. (disse pengene tilbakebetales ikke uansett grunn en har for å avbestille valp )
Vi oppdaterer facebook underveis som valpene vokser og her kan dere følge med.
Når valpene er blitt store nok til og reise i nye hjem ( 8 uker ) kommer valpekjøperne her for og hente valpen. Alle valpene blir levert med: Vetrinær attets, stamtavle, chip, vaksine, ormekur Samt registrt i Norsk kennelklub og litt mat å noen små ting til starten.